Je to však aj priestor, kedy sa môže na pracovisku popíjať alkohol, ako napríklad aj víno.
Poteší kolektív aj naše chuťové kanáliky
Víno, ako jemná forma alkoholu vyhovuje väčšine ľudí, ktorí ho dokážu popíjať aj celý večer a stále im nezmizne úsmev z tváre. Zároveň, stále je tam nádej, že popri zvyšujúcej sa nálade, nám ostane v zálohe aj stále prítomná profesionalita a môžeme pokojne rozoberať s kolegami, či obchodnými partnermi aj naše pracovné veci. Práve preto je víno a firemný večierok ideálnou kombináciou, ktorú keby nahradil nejaký tvrdý alkohol, tak by to mohlo dopadnúť úplne inak.
Na strane druhej, súčasťou takýchto večierkov sú pochopiteľne aj spoločné večere alebo pohostenia vo forme švédskych stolov, ktoré ukrývajú na svojich táckach počas celého trvania akcie samé dobroty. Na svete tak máme ďalšiu neodolateľnú dvojicu, ktorou je víno a dobre jedlo. Syry, rezne, údené mäso, olivy, toto všetko sa dá ideálne skombinovať s pohárom vychladeného vína, vďaka ktorému nám dané jedlo chutí ešte lepšie.
Víno, ktoré má meno
Dobrým zvykom na firemných akciách je potom aj riadená (alebo aj slepá) ochutnávka konkrétnych vín, ktoré vám okrem samotného pôžitku z požívania zabezpečia aj rozšírenie vašich vedomostí v danej oblasti. Zväčša sa tak koná na popud dobrých firemných vzťahov s konkrétnym výrobcov vína, či ako protihodnota za vzájomne sprostredkované služby medzi danými spoločnosťami. Pravdou je však jedno, a to, že touto kombináciou nikdy nič nepokazíte, a teda víno a firemný večierok budú vždy vyváženými partnermi na ceste za spokojnými zamestnancami.