Všetci to dobre poznáme, kedy nám s príchodom dlhých zimných večerov odbudne povinnosť spontánnych športových aktivít, či iných druhov pohybu a naše telo sa tak opäť začne vracať do svojej komfortnej podoby. Zabrániť tomu môžete napríklad aj pohárikom červeného vína denne.
Teplo navonok i vo vnútri
Červené víno a chudnutie je už toľkokrát omieľanou témou našich nežných polovičiek. Práve ženy, ktoré považujú chudnutie za svojho úhlavného nepriateľa, by sa mali určite tešiť z tejto výsady, ktorá prislúcha prioritne práve im. Totiž, ženské telo je výnimočne práve v tom, koľko energie musí vynaložiť k tomu, aby predmetný alkohol spracovalo. Pohár vína ich telo potrápi, zahreje a spáli tým nepotrebnú energiu.
Zároveň, každá žena by si želala, aby jej dokonala postava a mladosť trvali pokiaľ možno večne, pričom aj k tomu môže pitie vína značne dopomôcť. Je to vďaka molekule polyfenolu, ktorá má na zdravie pozitívny účinok. Aby bolo chudnutie efektívnejšie, vyberajte si radšej suché vína, tie sladké majú zbytočne veľa cukru a nesvedčia ani vašej postave.
Aj vínna medicína má svoje limity
Aj tu si však treba uvedomiť, že ako každý liek, tak aj víno môže slúžiť svojím pánom, iba v prípade, že sa ho naučia správne používať. Tým máme na mysli jednak jeho vhodné dávkovanie, ktoré sa rovná maximálne jednému až dvom pohárom denne, pričom určite si treba dať pozor aj na správny výber vína.
Totiž, rovnako ako sa nachádza cukor v našich obľúbených sladkostiach, koláčoch a iných hriešnych jedlách, je prítomný aj v radoch nami podávaného vína. Tu by sme si mali zavše uvedomiť, že pokiaľ má byť pre nás víno liekom, tak by sme mali prioritne siahnuť po suchých vínach, ktoré obsahujú iba 2 gramy prírodného cukru. Červené víno na chudnutie je spomedzi všetkých to najlepšie.
Na strane druhej, by sme sa mali určite vyhnúť dnešným mainstreamovým pochúťkam, ako sú ,,vínne striky“ s kofolou, či dokonca so spritom, ktoré môžu napokon celý proces obrátiť proti nám. Takisto by sme sa mali držať ďalej od vín, ktoré už na svojich etiketách obsahujú názvy ako polosladké, či sladké víno, pri ktorých tiež musíme počítať so zvýšeným obsahom škodlivého cukru.